Infolab

Qanazlığına qarşı faydalı qidalar

Çuğundur, qan artıran ən faydalı qidalar arasında ilk sıralarda gəlir. Çuğunduru həm çiy, həm də bişmiş halda yemək faydalıdır.
Portağal, yumurta, alma, toyuq, qaysı, kişmiş, göyərtilər, qırmızı ət, qaraciyər soya südü, itburnu çayı, qara üzüm, tut doşabı, kətan toxumu, arı balı, çiçək balı, qanazlığının qarşı faydalı qidalardır.
Bir sıra vitaminlərin orqanizmdə çatışmazlığı qanazlığının səbəbi ola bilər. Məsələn, B9 vitamini çatışmazlığından qaynaqlanan anemiya ilə mübarizə üçün qoz, fındıq, paxlalı bitkilər, yumurta sarısı yeyə bilərsiniz.
B12 ehtiva edən qabıqlı dəniz məhsulları, qızıl balıq, pendir, süd, yumurta, ət və qaraciyər həmin vitaminin orqanizmdə azalması nəticəsində meydana gələn qanazlığına qarşı effektiv qidalardır.